Když byl v minulém týdnu v našem městě oceňován Podnikatel Prostějova 2022, nechyběl mezi oceněnými zakladatel firmy Bike Garage Roman Hájek. Kdo má v našem městě kolo, pravděpodobně už slyšel o Romanu Hájkovi a jeho „garážovém“ cykloservisu vyhlášeném prvotřídními službami! Pro milovníky kol toho dělá ale opravdu hodně i ve svém volném čase. Na dvou místech ve městě například instaloval originální dřevěné servisní panely vlastní výroby, které každému cyklistovi bezplatně pomohou s nejnutnější opravou. S partou nadšenců navíc na Záhoří vybudoval svépomocí úžasný trailový areál pojmenovaný Hanácké stezky, který vyhrál jednu z Cen Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu. Čerstvý držitel ocenění podnikatelský Srdcař Prostějova zkrátka cyklistikou žije. A teď mu přibude ještě jedna role, a sice porvat se za cyklisty a jejich sport v komunálních volbách.

Pro cyklisty

„Jsem hrdá, že Romana Hájka znám a že mohu trochu pyšně prozradit, že bude jednou z nových tváří, která se objeví na ‚naší‘ kandidátní listině coby nezávislá osobnost města Prostějova!“ uvedla jednička kandidátky ODS a nezávislých osobností města Prostějova Milada Sokolová. Na kandidátce, kterou povede tato aktivní náměstkyně primátora, přitom nebude Roman Hájek zdaleka jediným zástupcem živnostenského stavu. „Oslovili jsme několik osobností z tohoto prostředí, které jsou ve své práci také srdcaři a dokázaly vybudovat v jejich oboru něco originálního,“ vysvětlila Milada Sokolová. Na kandidátce ODS a nezávislých osobností bude proto na jednom z čelných míst Jana Valentová, která dokázala, že je možné bez veřejných dotací vybudovat úspěšné a oblíbené mateřské centrum, kterým je „její“ Lodička na Netušilově ulici.

Ženy v čele

Novou tváří kandidátky bude i další živnostnice a nezávislá kandidátka Jana Petříková, která provozuje vyhlášenou palačinkárnu Pall & Chinky na „Ruďáku“ a širší veřejnost ji zná i díky už tradičně organizovaným tematickým palačinkovým večerům v různých stylech.

Třetí výraznou živnostnicí, která svou kandidaturou podpoří kandidátku ODS a nezávislých osobností, bude provozovatelka firmy Prachovka, ale také občerstvení U Rockyho Zuzana Kubíčková. A sestavu úspěšných žen, které se vrhly na podnikání, doplní i Kateřina Čermáková, jež vede známý Svatební salon Marilyn, a Markéta Valentová z Marky obchůdku.

Výjimečný Prostějov 

Spojení ODS, nezávislých osobností a prostějovských živnostníků s výrazným příběhem má svou logiku. Zastupitelé ODS a nezávislých osobností totiž mimo jiné patřili k iniciátorům návrhu, díky němuž byl Prostějov jediným větším městem široko daleko, které v době covidu finančně přímo pomohlo „svým“ živnostníkům a malým podnikatelům. Prostějov se i díky zastoupení ODS a nezávislých osobností ve vedení města zkrátka ke svým živnostníkům neotočil zády. „O podpoře živnostníků a malých firem u nás jen nemluvíme. A chceme v tom pokračovat i další čtyři roky, tentokrát už s garancí výrazných živnostníků, kteří do toho teď jdou spolu s námi,“ uzavřela Milada Sokolová.