Všichni, kteří jsou v našem městě aktivní, mají opět šanci získat podporu pro svoji činnost. Zastupitelský klub ODS a nezávislých osobností města Prostějova totiž opět vyhlásil výzvu, v jejímž rámci z transparentního účtu rozdělí mezi aktivní prostějovské občany a organizace nemalé finanční prostředky. Tentokrát dokonce půjde o rekordních 150 000 korun. „Rozdělujeme v tomto funkčním období peníze pro ty, kteří svou aktivitou pomáhají Prostějovu zejména na poli kulturním, sociálním, vzdělávacím nebo sportovním již poněkolikáté,“ sdělila Večerníku náměstkyně primátora za ODS Milada Sokolová.

Vracíme peníze Prostějovanům

A kde se peníze na transparentním účtu občanských demokratů a nezávislých osobností vzaly? „Naši zastupitelé se po posledních komunálních volbách rozhodli přijmout pozice v orgánech podniků, v nichž má majetkový podíl město Prostějov, protože věří, že nad nimi mají občané vykonávat kontrolu prostřednictvím svých volených zástupců. Zároveň naši zástupci nechtěli působit jako ‚trafikanti‘, a proto se rozhodli, že všechny odměny za jejich práci budou dávat na transparentní účet, který jsme za tímto účelem založili,“ uvedl radní města a předseda finančního výboru Tomáš Blumenstein. „Všechny peníze z transparentního účtu následně vracíme Prostějovanům způsobem, kdy pravidelně uveřejňujeme výzvu, aby se prostějovské organizace, zejména různé spolky, hlásily se svými aktivitami, které by potřebovaly podpořit,“ představil postup této ojedinělé aktivity předseda prostějovské ODS Tomáš Lázna.

Rozdělené statisíce

„Během posledních čtyř let jsme již takto rozdělili statisíce, které posloužily třeba k vydání nového CD prostějovské zpěvačky či fungování amatérského divadla i loutkařského souboru. Stejně tak tyto prostředky například umožnily prostějovským sportovcům vyjet reprezentovat naše město nebo klubům podpořit sportování dětí. V sociální oblasti jsme také v době pandemie poskytli peníze na nákup respirátorů nestátním sociálním organizacím,“ popsal některé projekty podpořené tímto způsobem zastupitel a ředitel Sportcentra – DDM Jan Zatloukal.

Teď je nachystáno k rozdělení mezi Prostějovany a prostějovské organizace dalších 150 000 korun. „Zájemci se o ně mohou přihlásit buď na facebookové stránce Věříme v Prostějov, nebo přímo na e-mailu Tomáše Lázny Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. . Už se těšíme na zajímavé aktivity, které budeme moci takto podpořit, protože pomáhají k tomu, aby byl Prostějov ještě lepším místem pro život,“ vyzvala všechny aktivní Prostějovany Milada Sokolová.   (pr)

 

Podrobné zpravodajství ke komunálním volbám najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 27. června