O seznamu politických stran a hnutí, které budou v září usilovat o hlasy voličů v komunálních volbách v Prostějově, je už jasno. Jak magistrát minulý týden zveřejnil, o mandáty v zastupitelstvu bude usilovat deset subjektů. Přestože radnice ještě oficiálně nemůže prozradit, které strany či hnutí do voleb půjdou, Večerník se celý seznam dozvěděl z jiných zdrojů!

Celkem deset uskupení chce v podzimních komunálních volbách uspět a získat mandáty pro práci v prostějovském zastupitelstvu. Kandidátní listiny bylo třeba odevzdat do úterního odpoledne 19. července. „Registrační úřad bude nyní dle zákona provádět do 25. července kontrolu správnosti podaných kandidátních listin. Nejpozději o dva dny později pak vyzve subjekty k provedení případných oprav chyb, které budou muset odstranit nejpozději do prvního srpna. Nejpozději 6. srpna musí magistrát vydat rozhodnutí o registraci, případně rozhodnutí o škrtnutí kandidáta na kandidátní listině nebo rozhodnutí o odmítnutí kandidátní listiny konkrétního kandidujícího subjektu,“ popsala další kroky vedoucí odboru občanských záležitostí Magistrátu města Prostějova Marie Javůrková.

Jak se Večerník exkluzivně dozvěděl, potvrdilo se, že o hlasy voličů se už nebude ucházet hnutí Změna pro Prostějov, které se rozpadlo. Už dříve jeho lídr Jan Navrátil otevřeně prohlásil, že ztratil chuť pro politickou práci v Prostějově... Naopak vznikla dvě nová uskupení: Spojenci pro Prostějov či Zvířata potřebují pomoc a Sdružení zelených a nezávislých kandidátů.

Kandidátní listiny jednotlivých uchazečů o posty v nejvyšším politickém orgánu města Prostějova rozebere Večerník v následujících srpnových vydáních.

KDO KANDIDUJE V KOMUNÁLNÍCH VOLBÁCH V PROSTĚJOVĚ

ANO 2011

ODS a nezávislé osobnosti města Prostějova

PéVéčko

ČSSD

KSČM a širší levicové síly

SPD

Na rovinu! (TOP09, STAN, Zelení)

Piráti

Spojenci pro Prostějov (KDU-ČSL a Nezávislí)

Zvířata potřebují pomoc a Sdružení zelených a nezávislých kandidátů