Dosavadní první náměstek primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko) se v rámci nové radniční koalice přesune na pozici řadového náměstka a bude mít kromě komunálních služeb na starost nově dopravu v Prostějově.

 

Jiří Pospíšil je sám rád, že vyjednávání nové radniční koalice bylo rychlé a pragmatické. „Jsem také toho názoru, že vlastně ani nebylo co řešit. Vzájemně se s představiteli ANO 2011 a ODS velice dobře známe a po celé čtyři roky jsme výborně spolupracovali. Celkem v pohodě jsme se domluvili na další spolupráci,“ řekl Večerníku Jiří Pospíšil, který se na novou práci pro město těší. „Přišel jsem o resort správy a údržby majetku města, o který jsem se staral dvanáct let. Ale člověk se má neustále učit něčemu novému, takže já nyní budu pronikat do problematiky dopravy. Už nyní ale vím, že v tomto ohledu mě čeká hodně práce, musíme v první řadě stanovit jasnou koncepci dopravy pro následující minimálně desetiletí. A samozřejmě vyřešit problém parkovacích ploch v Prostějově,“ má už nyní jasno nový náměstek primátora pro komunální služby a dopravu Jiří Pospíšil.

 

: Podrobné zpravodajství z povolebních vyjednávání čtěte v aktuálním tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 3. října