Už máme více jak měsíc po sečtení všech hlasů, a tudíž na všech místech dochází k rozdělení mandátů a svolání ustanovujících zastupitelstev. Končí tak jednání o tom, kdo s kým vytvoří koalici, načež v jednotlivých městech, městysech a obcích regionu je jasné, kdo se stane starostou či starostkou, kdo získá uvolněný post místostarosty a bude tak pracovat pro blaho veřejnosti na plný úvazek.

PROSTĚJOVSKÝ Večerník vám přináší již pátý přehled povolebních jednání ve vybraných místech, tentokrát podrobněji rozebíráme situaci na Stražisku, podívali jsme se také na aktuality v Nezamyslicích a Myslejovicích. K tomu vám přinášíme redakční publicistiku a také jeden zajímavý exkluzivní rozhovor.

Do příštího čísla pak chystáme aktualizovaný seznam lídrů či lídryň ze všech koutů Prostějovska. Někdy čekali s volbou do poslední možné chvíle, jinde byla změna oproti předpokladům a našla se i místa, která dopadla jinak, než měl Večerník informace.

 

Podrobné zpravodajství z povolebních vyjednávání čtěte v aktuálním tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 31. října