Jsou to více než dva týdny, co proběhly volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Aktuálně se sice více než jejich výsledky probírá odebrání kompetencí prezidentu Miloši Zemanovi, ovšem bez ohledu na to už probíhá vyjednávání o nové vládě, do jejíhož čela nastoupí jako premiér předseda ODS Petr Fiala (koalice SPOLU). Čtvrtkem 21. října navíc skončilo staré složení Sněmovny, když všem 200 poslancům oficiálně vypršel mandát. Na ten nový si musí počkat do 8. listopadu.

Nechejme ale nyní aktuální události vrcholné politiky stranou a ve druhém dílu našeho ohlédnutí se ještě jednou podívejme, jak to všechno dopadlo, přičemž Večerník tentokrát rozebral zejména naprostý krach levicových stran. Totální neúspěch ČSSD i KSČM se tak trochu očekával, nicméně výsledky těchto dvou nejstarších českých stran mnohé přece jen překvapil. Naznačuje propadák levice něco i pro komunální volby v Prostějově? An i dnes nechybí exkluzivní rozhovor s politologem, redakční publicistika a pár čísel ze statistik.

 

Druhé ohlédnutí za parlamentnímiu volbami, exkluzivní rozhovory a analýzy z pohledu regionu i kraje najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 25. října