Pacientů s koronavirem v nemocnicích AGEL Středomoravská nemocniční poprvé v novém roce roste. Oproti minulému týdnu jde o nárůst o 15 pacientů. Nejhorší je stále situace v Přerově. V Prostějovské nemocnici se nyní starají o 19 pacientů, z toho jeden na umělé plicní ventilaci. Kromě pacientů roste i počet provedených testů a jejich pozitivita dosahuje 44 procent.

„Nárůst pacientů s onemocněním covid-19 zaznamenávají všechny nemocnice AGEL Středomoravské nemocniční (Prostějov, Přerov, Šternberk), ve kterých je aktuálně hospitalizovaných 42 pacientů. Před týdnem (24.1.) jich bylo 27,“ potvrdil současné stavy tiskový mluvčí AGEL Středomoravská nemocniční Adam Knesl.

Nejvíce případů, konkrétně 20 hlásí nemocnice v Přerově, z toho jsou tři pacienti ve vážném stavu a dva z nich na umělé plicní ventilaci. V Prostějově je o jednoho pacienta méně. Tři pacienty má nyní také nemocnice ve Šternberku. A dalších sedm případů hlásí i Jeseník.

V minulém týdnu vzrostl také počet provedených PCR, kterých bylo provedeno více než 4500 a jejich pozitivita dosáhla 44 procent.