Tak už to opět začíná. Právě dnes, tj. v pondělí 14. února, nastává čas pro další uzavírku od loňského roku se inovující Vrahovické ulice. Konkrétně se to týká úseku od náměstí Padlých hrdinů po křižovatku s Janáčkovou ulicí u hlavního autobusového nádraží. Uzavírka by měla skončit až 30. června. Všichni účastníci silničního provozu by si tak měli pořádně obalit nervovou soustavu...

 

Stavební práce ve Vrahovické ulici jsou zahájeny právě na Valentýna. Ohrozit jejich začátek mohly pouze silné mrazy, kdy by nemohla pracovat stavební technika. Ty však začátkem tohoto týdne rozhodně nehrozily. Stavební technika bude hrčet téměř pět měsíců mezi křižovatkami s Janáčkovou ulicí a náměstím Padlých hrdinů. Objízdná trasa pro tranzit a nákladní dopravu povede přes Dolní a Průmyslovou ulici, u nichž se tedy dá očekávat, že budou pořádně ucpané.

„V této etapě bude provedena kompletní rekonstrukce úseku Vrahovické ulice ve stejném rozsahu jako na první etapě. Součástí je navíc sanace nosných vrstev,“ prozradil Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora statutárního města Prostějov.

Co to pro řidiče a řidičky znamená? „Objízdná trasa pro tranzit a nákladní dopravu je stanovena po Průmyslové a Dolní ulici. Objízdná trasa pouze pro osobní vozidla vede po Janáčkově a Svatoplukově ulici. Ulice Přemyslovka bude slepá, ale obousměrná pro zajištění přístupu do blízkého supermarketu. Janáčkova ulice a náměstí Padlých hrdinů zůstanou v provozu,“ upřesnil Rozehnal.

Dopravní omezení pro osobní dopravu by tedy v případě nadcházející rekonstrukce nemusela být tak výrazná jako v předchozích etapách, nicméně je nutné s nimi počítat. „Uzavírka jakékoli frekventované komunikace v Prostějově znamená vždy komplikaci, ale na druhou stranu je potřeba opravu této ulice dokončit. Věřím, že to ve svém důsledku zvýší komfort řidičů i občanů bydlících v dané lokalitě,“ uvedla náměstkyně prostějovského primátora Alena Rašková (ČSSD).

Současná uzavírka Vrahovické ulice navazuje na dvě předchozí etapy rekonstrukce této rušné ulice, které probíhaly v uplynulém roce.