V noci ze středy 9. na čtvrtek 10. února museli hasiči na Konicku řešit požár rodinného domu. Krátce před třiadvacátou hodinou se tak na místo vydalo hned pět jednotek hasičů. Profesionálové z Konice za pomoci dobrovolných hasičů z Protivanova, Brodku u Konice, Konice a Suchdola dostali díky včasné lokalizaci požár brzy pod kontrolu. Událost se naštěstí obešla bez vážnějších následků a všech sedm osob stihlo utéct do bezpečí.

Co přesně se v Brodku u Konice stalo?Hasiči po svém příjezdu rychle lokalizovali místo požáru a zahoření několika krovních trámů v okolí komínového tělesa. Včasným zásahem nedošlo k dalšímu rozšíření požáru i do půdních prostor,“ potvrdil mluvčí hasičů Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Po dohašení hasiči část dřevěné konstrukce rozebrali a vše raději ještě zkontrolovali pomocí termokamery. Na závěr celé prostory odvětrali. V domě se při požáru nacházelo sedm osob, čtyři dospělí, tři děti a jeden pes. Všem se podařilo opustit dům včas a nedošlo k žádnému zranění. Škoda zatím nebyla přesně vyčíslena. Podle hasičů došlo k požáru s největší pravděpodobností od komínového tělesa.