Jak Večerník již s předstihem informoval v minulém vydání, v pondělí 14. března, tj, UŽ DNES, oficiálně začíná rekonstrukce vozovky ve Wolkerově ulici. Do začátku letních prázdnin se touto ulicí ale bude dát projet, uzavřen bude vždy pouze jeden jízdní pruh. Celková uzavírka je naplánována až od července. Ale pozor, rovněž tento den začnou další komplikace ve Vrahovické ulici, která se částečně uzavírá!

 

„V průběhu první etapy rekonstrukce Wolkerovy ulice bude provedeno vložkování kanalizace a kompletní přeložky plynovodu a vodovodu nezbytné vzhledem ke stáří a technickému stavu. Práce budou trvat do 30. června, od 1. července započne úplná uzávěra a kompletní stavební rekonstrukce Wolkerovy ulice ve stejném rozsahu jako u Vrahovické ulice, to vše do první poloviny října,“ uvedl Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora statutárního města Prostějov.

Souběžná obslužná komunikace na severní straně Wolkerovy ulice zůstane otevřena pro příjezd do ulice Sušilova, Sádky, Na spojce a Komenského. Slepé budou ulice Tylova a Lidická.  Částečná uzavírka bude probíhat ulicí Wolkerova směr od ulice Brněnské k okružní křižovatce na Petrském náměsté. Objízdná trasa pro směr od ul. Brněnské k Petrskému náměstí bude vedena po silnicích II/150 a II/150A (Palackého, Blahoslavova, Vápenice, Újezd).

Koncem uplynulého týdne vzešla na světlo světa jedna horká novina, menší komplikace nastanou ode dneška řidičům i ve Vrahovické ulici. „Od pondělí 14. března dojde v souvislosti se zahájením oprav dálničních mostů v režii ŘSD také k částečné uzavírce Vrahovické ulice, a to v prostoru pod estakádou Haná. Až do 27. března bude tady uzavřen jeden jízdní pruh, a to v délce tří metrů. Objízdná trasa není stanovena, řidiči mohou s opatrností využít druhý pruh,“ prozradil Rozehnal s tím, že MHD i příměstská autobusová doprava nebude dotčena.

 

11 uazvirka