Primátor František Jura svolal na úterý 8. prosince v pořadí jubilejní dvacáté jednání Zastupitelstva statutárního města Prostějova během tohoto volebního období, které bude letos poslední. Program není tentokrát tolik nabitý, ovšem schvalovat se budou velice důležité záležitosti. Diskutovat se bude například o osudu budovy místního nádraží, dotacích do sportu či finanční pomoci Národnímu sportovnímu centru.

„Během posledního letošního zasedání budeme v zastupitelstvu jednat o změnách v městské vyhlášce o poplatcích za užívání veřejného prostranství, dále půjde o schválení návrhu rady města o mimořádném členském příspěvku Národnímu sportovnímu centru a zároveň návratné finanční výpomoci tomuto sportovnímu zařízení kvůli ztrátám způsobeným protiepidemickým opatřením vlády,“ prozradil František Jura (ANO 2011), primátor Statutárního města Prostějov.

Samostatnými body úterního jednání prostějovského zastupitelstva budou dotace do sociální oblasti i do sportu. „Diskutovat budeme o poskytnutí dotace SOS dětské vesničky a poté rovněž o dodatcích ke smlouvám o dotacích TJ Sokol I. Prostějov i dotacím vrcholovému sportu a rovněž mládežnickým klubům. Kromě jiného jsme na program zastupitelstva zařadili i návrh opozice, aby se projednaly novinky ohledně záchrany budovy místního nádraží v Prostějově,“ dodal primátor.

Letošní poslední jednání Zastupitelstva statutárního města Prostějova začíná v úterý 8. prosince v 10.00 hodin v hlavním sále Společenského domu v Prostějově. Večerník bude samozřejmě opět u toho a v příštím vydání přinese podrobné reportáže.