Tohle se bude muset pořádně prošetřit! Rozsáhlý požár rodinného domu likvidovali v úterý ve dvě hodiny ráno hasiči v Držovicích u Prostějova. Při zásahu našli na zahradě domu mrtvého seniora. Cizí zavinění na jeho smrti však bylo vyloučeno.

Požár pohltil celý dům, ale i zaparkovaný automobil či přístavky. Na místě jej likvidovalo devět jednotek hasičů. Škoda se pohybuje mezi pěti až deseti miliony korun, hasičům se vše podařilo dostat pod kontrolu. Na zahradě domu bylo nalezeno bezvládné tělo téměř 70letého muže, který měl k nemovitosti vztah. „Šetřením se nepotvrdilo, že by jeho úmrtí souviselo s požárem domu,“ uvedla policejní tisková mluvčí Miluše Zajícová. 

U zemřelého byla nařízena soudní pitva. „Dopoledne proběhlo ohledání místa požáru ve spolupráci s psovodem a psím specialistou na vyhledávání ohnisek požárů a akcelerantů, vyšetřovatelů PČR a HZS, kriminalistickým technikem a specialistou chemikem z odboru kriminalistické techniky a expertiz. Příčina a okolnosti případu jsou v současné době v šetření a prozatím nemáme žádné bližší informace ke zveřejnění,“ dodala Zajícová.