Minulou středu 2. prosince po sedmé hodině došlo na 24,5 kilometru dálnice D46 ve směru z Prostějova na Olomouc k dopravní nehodě osobního automobil Opel s vojenskou Tatrou 810. Do srážky bylo vzápětí zapojeno ještě třetí vozidlo, jeho řidič však z místa ujel a policisté po něm pátrají. 

„Třicetiletý řidič Opelu při zařazování z připojovacího do průběžného jízdního pruhu nedal přednost v průběžném jízdním pruhu jedoucímu nákladnímu automobilu. Došlo k bočnímu střetu vozidel a odhození Opelu, který poté přední částí narazil do dosud nezjištěného osobního automobilu, který jel připojovacím pruhem před ním. Řidič druhého automobilu nezastavil a z místa nehody odjel,“ popsal karambol na dálnici František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil. „Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 70 000 korun. „Alkohol u řidičů Tatry a Opelu byl na místě vyloučen provedenými dechovými zkouškami. Přesné příčiny, okolnosti a míra zavinění nehody i totožnost řidiče třetího vozidla jsou předmětem dalšího šetření. Je však zřejmé, že řidič Opelu nerespektoval pravidla silničního provozu ani pud sebezáchovy,“ doplnil policejní mluvčí.