Poté, co obecně prospěšná společnost Národní dům Prostějov obdržela za poslední rok dvě velmi tučné dotace od města na pokrytí ztrát v tržbách během protiepidemických opatření, vymínili si opoziční zastupitelé, že jejich kolega a zároveň ředitel Národního domu Martin Křupka bude na každém jednání zastupitele informovat o aktuálním stavu v hospodaření této společnosti. Stalo se tak i minulé úterý a z ústní zprávy ředitele plynul zřetelný optimismus.

„Během března tohoto roku jsme v Národním domě realizovali čtyři větší společenské akce, sedm středních a několik malých. Aktuální finanční závazky Národního domu jsou 202 tisíce korun, naopak evidujeme pohledávky ve výši 73 tisíce korun. Na hotovosti a bankovním účtu aktuálně disponujeme částkou 669 200 korun. Během uplynulých týdnů se nám podařilo domluvit spoustu akcí na květen a červen. Jde celkem o sedm středních akcí a jednu svatbu. Co se týká svatebních hostin, jedná se za poslední měsíce již o třináctou akci tohoto druhu,“ uvedl Martin Křupka (SPD), ředitel Národního domu v Prostějově.

„Co se týká situace v naší obecně prospěšné společnosti po období epidemie covid-19, tak běžný provoz se zásadním způsobem nijak nezměnil. Plynule jsme totiž přešli do stavu, který je způsoben konfliktem na Ukrajině. Nechtěl bych to konkretizovat, ale bohužel například obědy a klasický denní provoz restaurace a kavárny zrcadlí přesně ten stav covidový z nedávného období. Naopak rádi jsme za to, že nám naskakují další a další akce, které se v Národním domě pořádají a pořádat se budou i v následujících měsících. A věřím, že stav v této oblasti se bude nejen držet, ale i zlepšovat. Neustále nám volají různé společnosti nebo firmy, že u nás chtějí něco uspořádat. Bohužel některé požadavky dokonce nemůžeme uspokojit, neboť některé termíny chtěných akcí se už kryjí s těmi požadovanými,“ uzavřel aktuální informace o stavu hospodaření i provozu Národního domu jeho ředitel.