Boží mlýny prostě melou! Kuriózní krádež dlažby z cyklostezky na okraji Bedihoště měla své neméně zajímavé pokračování. Přestože se pachatele oficiálně nepodařilo usvědčit, vše nasvědčuje tomu, že se nakonec potrestal sám.

 Ač vždy platilo, že ukrást lze cokoliv, podobná krádež se jen tak nevidí. U hřbitova na okraji Bedihoště loni v noci z Velkého pátku na Bílou sobotu zmizel kus zámkové dlažby z cyklostezky, která zde byla dokončena před zhruba třemi roky. Rozčilený starosta tehdy vypsal na dopadení zloděje odměnu deset tisíc korun.

Ukradených osmnáct metrů čtverečných dlažby v Bedihošti dlouho nechybělo, vedení obce nechalo cyklostezku z bezpečnostních důvodů opět vydláždit. Obecní kasu to přišlo na necelých 20 000 korun. „Nešlo to jinak, lidé tudy chodí pěšky na hřbitov i jezdí na kolech, mohlo dojít k vážnému úrazu,“ vysvětlil starosta obce Jiří Zips.

Právě na něj se Večerník obrátil s otázkou, zda se zloděje nakonec podařilo dopadnout? „Zjistili jsme, kdo to s největší pravděpodobností byl, i to, že se mu krádež vymstila. Zničil si totiž svoji vlastní starou dodávku, kterou kradenou dlažbou přetížil. Tuto informaci jsem měl hned z několika zdrojů, prokázat krádež však s odstupem času už prostě nebylo možné,“ reagoval Jiří Zips, podle něhož za zmizením dlažby stál jeden z obyvatel areálu bývalého JZD, kde nyní funguje ubytovna. „Dotyčný kostky zřejmě použil na vlastní kšeft a vydláždil jimi někomu kousek dvorku třeba pod pergolou,“ nastínil možný scénář. Inu, tak...