Na zítřek, tj. úterý 26. dubna, svolal primátor František Jura (ANO 2011) mimořádné jednání Zastupitelstva statutárního města Prostějova. Zastupitelé se sejdou v deset hodin dopoledne v obřadní síni prostějovské radnice. Očekává se bouřlivá atmosféra!

Hlavním bodem programu zastupitelstva svolaného mimo schválený harmonogram je vydání V. změny Územního plánu Prostějov, k němuž se on-line systémem mohli vyjádřit také občané Prostějova. Opozice se však bouří proti některým změnám v tomto důležitém dokumentu a argumentuje i tím, že veřejnosti nebyl dán dostatečný prostor k vyjádření. „Kromě vlastního Územního plánu Prostějova budeme jednat i o návrhu rozhodnutí a návrhu vyhodnocení všech připomínek k jeho V. změně,“ oponuje primátor František Jura.

Kromě územního plánu budou zastupitelé a zastupitelky v úterý schvalovat i darovací smlouvu společnosti Schola servis na částečnou úhradu nákladů spojených s provozem adaptačních skupin pro ukrajinské děti. Na závěr programu je pak tradiční a povinný bod jednání – dotazy, připomínky a podněty zastupitelů.

Večerník bude jako vždy přítomen jednání zastupitelstva a v příštím vydání přinese podrobné reportáže.