Je to už neuvěřitelných třináct let, co obyvatelé z okolí Discoklubu Morava sepsali první protestní petici proti pořádání diskoték v této provozovně blízko centra Prostějova. Lidem z Olomoucké, Lužické a dalších okolních ulic právem vadí noční hluk a výtržnosti, kterých se dopouštějí návštěvníci diskoték, a to až do časných ranních hodin. Zdejším obyvatelům zrovna tak vadí i hluk z hudebních produkcí, který se nese i přes byty v sousední nemovitosti. Magistrát teprve až nyní přišel s razantním řešením.

Už třináct let se obyvatelé z okolí Discoklubu Morava marně snaží přimět vedení magistrátu, aby neblahou situaci vyřešilo ke spokojenosti občanů. Ujištění, že na pořádek v okolí diskotéky budou častěji dohlížet hlídky městské policie, nikoho neuspokojily. Teprve nyní ale radnice přichází s nápadem, jak se s rušením nočního klidu, zejména ze strany opilých či zdrogovaných hostů diskoték vypořádat. Magistrát nedávno navrhl ke schválení novou vyhlášku, v níž si vymínil regulovat provozní dobu některých provozoven ve městě. V případě DCM by pak šlo o provozní dobu od šesti hodin ráno pouze do půlnoci!

„Město se rozhodlo pro vyhlášku a její návrh odeslalo 18. února na Ministerstvo vnitra ČR k předběžnému posouzení zákonnosti. A podle resortu není v rozporu se zákonem. Mohla by projít schvalovacím procesem v radě a zastupitelstvu tak, že by byla účinná ještě letos,“ uvedl František Jura, primátor statutárního města Prostějova.

Diskotéky v Moravě trvají dosud až do časných ranních hodin, s omezením provozní doby tedy nesouhlasí její provozovatel. „Bude to pro mě absolutně likvidační. Už teď můžu mít otevřeno pouze v pátek a v sobotu od deseti hodin večer do pěti ráno. Mít otevřeno na dvě hodiny se mi nevyplatí,“ reagoval na návrh města provozovatel diskotéky Jaroslav Budík.

Dá se tedy očekávat, že okolo platnosti nové vyhlášky města se ještě svede tuhý boj a tyto STÍNY MINULSTI budou mít ještě nějaký čas své trvání...