Úterní jednání Zastupitelstva statutárního města Prostějově bylo letos poslední a také ve srovnání s předchozími zasedáními neobvyklé krátké. „Pouze“ pětihodinovou předvánoční schůzi komunálních politiků provázely ovšem ostré emoce plné osočování. To vše se uklidnilo až v samotném závěru, kdy si zastupitelé popřáli klidné a láskyplné vánoční svátky.

Z letošního posledního jednání zastupitelstva se pro nemoc omluvili náměstek primátora Jan Krchňavý (PéVéčko), radní Roman Karšulín (ANO) a Martin Hájek (Na rovinu!). Nejdelší diskuze se vedli okolo finanční výpomoci Národnímu sportovnímu centru, dále se zastupitelé „zadrhli“ u poplatků za parkování a zábory veřejného prostranství, velice široce se rozebírala finanční podpora Prostějova Olomouckému kraji na vytvoření strategie dotací ITI Olomoucké aglomerace a jak Večerník avizoval již předem, emoce vyvolaly také diskuze o osudu výpravní budovy místního nádraží v Prostějově. „Nemáme žádné informace o jednáních města se Správou železnic,“ bouřili opoziční zastupitelé poté, co podnikatel Benýšek rozdmýchal znovu fámy o bourání nádraží. „Každé zastupitelstvo vás informujeme jak o poštovní korespondenci s vedením Správy železnic, tak o našich osobních jednáních. Máte lépe poslouchat,“ zpražil opozičníky primátor Prostějova František Jura (ANO).

Zastupitelé se ale nakonec těsně po patnácté hodině rozešli domů v dobrém. Z úst každého lídra jednotlivých politických stran a hnutí zaznělo přání k láskyplnému prožití vánočních svátků.