Další rána pro Konici! Po zubařce Svatavě Dvořákové končí ve městě další doktorka. Ordinace praktické lékařky pro dospělé Anny Eyerové aktuálně působí v hodně omezeném režimu, na konci ledna bude uzavřena zcela. Její pacienti přejdou pod lékaře působícího na hlavním konickém náměstí.

 

Pokud v těchto dnech navštívíte ordinaci praktické lékařky fungující v budově konické polikliniky v Tyršově ulici, tak v ní zastihnete pouze sestru. „Z rodinných důvodů jsem se rozhodla ukončit praxi praktického lékaře,“ ¨prozradila Večerníku Anna Eyerová.

Do konce ledna 2021 bude ordinace ještě otevřena, lidé by si u sestry měli vyzvednout zdravotnickou dokumentaci a přehlásit se k MUDr. Petru Šmejkalovi, který působí na hlavním konickém náměstí. Tam by měla od února přejít i stávající zdravotní sestra. „Praxe bude předána na základě vzájemné dohody,“ doplnila Eyerová.

Doktora Petra Šmejkala se Večerník pokusili kontaktovat s otázkou, jak bude nápor nových pacientů zvládat. Během celého pátečního dopoledne se nám však na uvedené číslo pevné telefonní linky nepodařilo dovolat.

Faktem zůstává, že mnozí z praktických lékařů ordinujících v menších obcích již nové pacienty nepřijímají. Například v Čechách pod Kosířem o tom lékařka informuje oznámením umístěným přímo na dveřích své ordinace. Zda se do Konice podaří přivést nového praktického lékaře, není v tuto chvíli jasné. Vzhledem k jejich dlouhodobému nedostatku to snadné určitě nebude.