Minulé úterý dopoledne se na prostějovské radnici konala velká sláva. Zástupce Ministerstva vnitra České republiky přijel předat zástupcům magistrátu cenu za první místo v celorepublikové motivační soutěži Přívětivý úřad.

Prestižní ocenění převzali od ředitele odboru strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstva vnitra České republiky Davida Slámy primátor Statutárního města Prostějova František Jura společně s prvním náměstkem Jiřím Pospíšilem a tajemnicí magistrátu Blankou Vysloužilovou.

„Jsem pyšný. V této soutěži jsme se v jeho pětileté historii umisťovali vždy na předních příčkách a letošní vítězství jen dokazuje, jak kvalitní práci úředníci magistrátu odvádějí,“ usmíval se poprávu František Jura (ANO 2011).

Přívětivý úřad je soutěží, kterou Ministerstvo vnitra ČR propaguje moderní a kvalitní služby městských úřadů. Letos se jí účastnilo 142 úřadů obcí s rozšířenou působností a městských částí Prahy, které vyplnily on-line dotazník. Tím ministerstvo sleduje stav služeb v elektronizaci, komunikaci, transparentnosti, participaci, klientském servisu nebo společenské odpovědnosti.