Na první pohled maličkost a banální nehoda, kterých se v důsledku nepozornosti či chvilkového zaváhání stane mnoho. Jenže jakákoliv taková hodnocení okamžitě pominou, když je viník nehody totálně namol. A to se stalo minulé úterý hodinu po poledni v Plumlovské ulici v Prostějově. 

„Pětačtyřicetiletý řidič jel směrem k Plumlovské ulici a před domem číslo 21 zastavil a začal couvat. Tento manévr ovšem nezvládl, narazil do vozidla Volkswagen Crafter stojícího za ním. A to i přes troubení řidiče, který ve vozidle seděl. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na několik tisíc korun,“ popsala na první pohled banální nehodu z nepozornosti Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Nicméně se záhy ukázalo, proč řidič osobního vozidla nezareagoval pružně a včas. „První dechová zkouška vykázala hodnotu 2,73 a druhá dokonce 2,83 promile alkoholu v dechu. Řidič ale s výsledky testu nesouhlasil a dušoval se policistům, že žádné alkoholické nápoje nepil. Nicméně lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu se na jejich výzvu odmítl podrobit. Řidič na místě přišel o řidičský průkaz a další jízda mu byla zakázána,“ uvedla mluvčí krajské policie s tím, že v souvislosti s výše uvedeným byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.