Rychlá jízda se nevyplácí a minulý čtvrtek se o tom přesvědčil motorkář středního věku. Ten se s předepsanou rychlostí v obci vůbec nepáral, což se mu vymstilo. Před zemědělským družstvem v Soběsukách skončil i se silným BMW v příkopu. Zraněného motorkáře odvezla sanitka do nemocnice.

Ve čtvrtek 28. dubna odpoledne byla hlídka dopravních policistů povolána do katastru obce Soběsuky, kde havaroval sedmačtyřicetiletý motorkář. „V prostoru vjezdu do zemědělského družstva jízdu na svém stroji značky BMW nezvládl z důvodu rychlosti a přecenění svých schopností a dovedností a motocykl se dostal do smyku. Oba, řidič i stroj, skončili mimo komunikaci v příkopu,“ popsala nehodu Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. 

Hmotná škoda na motorce byla předběžně vyčíslena na 70 000 korun. „Motorkář skončil v nemocnici se zraněním, kam byl převezen rychlou záchrannou službou. Z naší strany bylo šetření havárie ukončeno uložením blokové pokuty v příkazním řízení ve výši jednoho tisíce korun,“ doplnila mluvčí krajské policie.