Tento chlapík to uměl pořádně roztočit! Ženatý otec dvou dospívajících dětí Dalibor Volák si dlouho po třicítce zatoužil v životě ještě něco „pořádně užít“. Zároveň chtěl udělat dojem na výrazně mladší milenku. Jenže na jeho lži i milionové podvody se přišlo a on putoval do vězení. Ještě předtím se mu však s partnerkou z Prostějova narodila dcera. Odsouzený podvodník však na její výživu ničím nepřispíval. Kvůli tomu skončil minulé úterý před prostějovským soudem.

Sedmačtyřicetiletý Dalibor Volák před téměř deseti lety vymyslel jednoduchý podvod. Půjčoval auta za korunu na rok, nájemci však museli zaplatit vratnou kauci sto až dvě stě padesát tisíc korun. Po pár měsících však o zapůjčené auto přišli a kauci jim už nikdo nikdy nevrátil. Tímto způsobem si měl podvodník se svojí tehdejší milenkou přijít na více než osm milionů korun. Zatímco Volák se v roce 2014 u soudu vymlouval, že peníze chtěl zúročit prostřednictvím zaměstnance úvěrové společnosti, jeho tehdejší partnerka tvrdila, že o podvodech neměla tušení a že mu ve všem důvěřovala. Před policisty se pak oba nějaký čas skrývali v Chorvatsku.

Rok předtím, než byli odsouzeni, se páru narodila dcera. Ta nesla původně Volákovo příjmení, nyní se však již jmenuje jinak. Jeho bývalá milenka jej již dříve u soudu vylíčila jako zdatného manipulátora, který jí nejprve tvrdil, že je svobodný a bezdětný, později se přiznal, že je ženatý, a navíc s rozvodem přes opakované sliby stále otálel. „Kromě malé dcerky mám ještě dvě dospělé děti. Jsou na mě vedeny exekuce v celkové výši zhruba třinácti milionů korun,“ přiznal se uplynulé úterý u prostějovského soudu Volák, jenž byl za podvody poprvé odsouzen do vězení v roce 2014.

Už na konci roku 2017 byl podmíněně propuštěn. Soud mu na dceru stanovil výživné 1 500 korun měsíčně. Vyučený elektrotechnik však po svém propuštění pořádně nepracoval, naopak se dopustil dalšího podvodu a letos v březnu byl pravomocně odsouzen na 16 měsíců do vězení. Kvůli tomu si bude muset za mřížemi odpykat i zbylé zhruba tři roky z původního trestu. A v jeho případě to není vše. Za zanedbání povinné výživy mu prostějovský soud minulý týden „přihodil“ dalších pět měsíců. I tento rozsudek je již pravomocný.