Obávaná křižovatka na silnici mezi Olšany u Prostějova a Držovicemi, kterou řidiči nazývají „stará na Olomouc“, došlo k další závažné dopravní nehodě. Šofér Volkswagenu nedal na křižovatce přednost a srazil se s dalším vozidlem jedoucím po hlavní komunikaci. Závažná nehoda si vyžádala zranění tří osob, na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranky.

„V pátek devětadvacátého dubna jsme po devatenácté hodině přijali oznámení o dopravní nehodě u obce Olšany u Prostějova. Podle prvotních informací třicetiletý řidič osobního motorového vozidla Volkswagen Golf v prudkém klesání v křižovatce se silnicí vedoucí z Duban na Smržice zřejmě nerespektoval dopravní značku ´Stůj, dej přednost v jízdě´ a v křižovatce se střetl s právě projíždějícím vozidlem Honda Jazz, jedoucím po hlavní pozemní komunikaci,“ popsala Marie Šafářová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče i spolujezdkyně automobilu Volkswagen Golf a také devatenáctiletého řidiče automobilu Hondy. Na místě tak zasahovala letecká i zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje. „V důsledku kolize došlo i k poškození ochranných svodidel, způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na dvě stě tisíc korun. Alkohol za volantem u obou řidičů vyloučila provedená dechová zkouška, přičemž dopravní nehodou se policisté i nadále zabývají,“ dodala Šafářová.