To bude komplikace! Dnes, tj. v pondělí 9. května, začíná úplná uzavírka silnice v Ptenském Dvorku ve směru na Suchdol. Důvodem je plánovaná demolice mostu přes Brodecký potok, který se dlouhodobě nachází v havarijním stavu. Následovat bude výstavba nového. Uzavírka je naplánovaná až do 30. září.

V Ptenském Dvorku se jedná o výstavbu v pořadí již třetího nového mostu. Dva předchozí na silnici ve směru na Stražisko vzaly za své již v roce 2019. S uzavírkou se tehdy začalo v červenci a zejména z počátku ji provázely zmatky ze strany mnohých řidičů. Podobnou situaci lze očekávat i tentokrát. A to i kvůli tomu, že za uzavřený most nebude zajištěna provizorní náhrada.

„Je to zřejmě kvůli tomu, že tam není moc místa, přičemž se nepodařilo dohodnout s majiteli sousedních pozemků,“ vysvětlil ptenský starosta Jiří Porteš uvědomující si nutnost kompletní opravy mostu, jenž v posledních letech dosluhoval a fungovat mohl jen díky výjimce.

„Uzavírka však pro nás bude spojena s dost velkou zátěží. Místní budou muset nechávat přes noc svá auta na druhé straně mostu, nebo vše složitě objíždět přes Jednov a Hrochov, přičemž silnice mezi oběma těmito obcemi je v hodně špatném stavu,“ upozornil Porteš.

Dalšími problémy bude to, že autobusy jedoucí ve směru do Horního Štěpánova budou svoji trasu končit už ve Ptení. „Komplikace budou rovněž se svozem odpadu, který se nám prodraží,“ pokrčil rameny starosta.

Pokud se tedy od dneška chcete autem vydat do Suchdola či Brodku u Konice a dalších obcí, musíte ze Ptení jet přes Holubice, Hrochov a Jednov či to vzít případně rovnou přes Konici.