Skutečnou kuriozitou se mohou „pochlubit“ v Kostelci na Hané. Sloup elektrického vedení tu vyrůstá přímo z čerstvě položeného asfaltu. Přitom město o přeložku vysokého napětí požádalo už 10. října 2019.

Na okraji Kostelce na Hané v lokalitě Kozí brada aktuálně vznikají nové stavební parcely. To se však neobešlo bez záležitosti, která rozhodně nikoho netěší. Podle města je chyba na straně společnosti spadající pod E.ON, která měla dostatek času na to, aby přeložku sítí zajistila. To se však dodnes nestalo.

„V rámci investiční akce zasíťování deseti městských pozemků jsme požádali 10. října 2019 firmu E.ON Distribuce o přeložku vysokého napětí. Bylo ujednáno, že přeložka bude realizována nejpozději do 18. května loňského roku. Před rokem nám ovšem společnost oznámila, že prodlužují termín přeložky do 31. března 2022. Jako důvod uvedla nevydání potřebného povolení ke stavbě přeložky do termínu uvedeného ve smlouvě,“ vysvětlil Večerníku starosta Kostelce na Hané František Horák.

Firma EG.D coby nástupnická společnost E.ON Distribuce však dle starosty až do konce letošního dubna vůbec o potřebné povolení na stavebním úřadu v Kostelci na Hané nepožádala! Déle však už nebylo možné celou záležitost odkládat. „Jelikož stavba už běží, budou na ni navázány další závazky, nešlo ji už zastavit. Přeložka měla být dávno hotová, bohužel k tomu nedošlo. Dohlédneme na to, aby vzniklá situace byla co nejdříve napravena,“ zdůraznil na závěr kostelecký starosta.