Každý je zná a většina z nás je i upřednostňuje. Ostatně je rozhodně z čeho vybírat. Řeč je o místních regionálních potravinách, které jsou stále oblíbenější a vyhledávanější. Proč by také ne? Nákupem lokálních výrobků dopřáváme svému tělu to nejpřirozenější ze svého okolí, svou roli hraje kvalita, chuť a čerstvost. Rodinné farmy, výrobci sýrů a pěstitelé nejsou pro nás anonymní, většinu ze svého okolí známe.

Pro tradiční recepturu, nejlepší zralost a čerstvost neztrácejí tradiční potraviny nic z nutričních hodnot. Jíst lokálně je zkrátka trend. Tyto produkty můžeme najít ve velkých obchodech i malých krámcích, nechybí prodejny přímo ve výrobnách, ožívají pojízdné prodejny, prosperují farmářské trhy. Škála je opravdu pestrá a vybrat si může každý. Od mléčných potravin přes maso a masné výrobky po lahůdky, ovoce a zeleninu. Tak neváhejte a vyrazte pro nějaké dobroty. Na dnešní tematické dvoustraně PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku vám poskytujeme pár tipů a přidáváme také jisté zajímavosti.

 

Tematickou stranu PROSTĚJOVSKO & REGIONÁLNÍ POTRAVINY najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vyšel v pondělí 16. května