Jídelnu Gastro v Netušilově ulici znal snad každý obyvatel Prostějova. Mezi lidmi byla oblíbená zejména díky velkým porcím za přijatelné ceny. Provozovna fungovala v prostorách, které ke stejnému účelu sloužily už řadu let před rokem 1989 a dobovou atmosféru si uchovávala až do svého uzavření, k němuž došlo v polovině loňského května. Téměř přesně po roce prodejna opět otevřela pod novým názvem. Stal se z ní Grand. 

Grilované kuře, pečené brambory, smažený řízek i sýr, dršťková a gulášová polévka, zeleninové saláty. Tak to je zhruba ukázka nabídky nově otevřeného občerstvení Grand, které právě dnes, tj. v pondělí 9. května, otevírá zrekonstruovanou jídelnu v Netušilově ulici v Prostějově.

Předchozí provozovatel zde působil dlouhých 14 let. Za jeho koncem stála koronavirová pandemie a vše, co s ní souviselo. Původně se počítalo s tím, že nový nájemce prodejnu otevře již na začátku září loňského roku. Termín však bylo kvůli náročné proměně nezbytné posunout. Po kompletních opravách působí interiér čistě a moderně, zároveň se však podařilo zachovat nadčasový duch jídelny, která na stejném místě funguje již mnoho desítek let.