Čas letí jako voda a nikdo a nic nemládne. Stejně tak nejčtenější periodikum v regionu, jehož redakce se ovšem stále cítí velice mladá a plná elánu. Vždyť je jí teprve pětadvacet let! Ano, je tomu už tak. Nultéčíslo PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku spatřilo světlo světa 20. května 1997.

Tudíž tento pátek si na nás dejte jednu skleničku, štěstí a zdraví do toho druhého čtvrtstoletí budeme rozhodně potřebovat. Obzvlášť v dnešní době, která tištěným médiím moc nepřeje. Takové výročí od vzniku založení ale za pořádné oslavy určitě stojí, avšak naplánovaný kulturní, společenský i sportovní program právě na toto období se redakce rozhodla při jarní koronavirové pandemii odsunout na podzim, až se všichni vrátí z dovolené a prázdnin. A bude po komunálních volbách, do kterých jako nezávislé periodikum nechceme při zmíněných akcích zasahovat pozváním vybraných hostů, přičemž ti opomenutí by se mohli cítit dotčeni. Stejně jako spousta dalších organizátorů společenských akcí tak nyní hledáme správné termíny. Ale nebojte, o nic nepřijdete. Ještě v letošním roce se společně potkáme! A ne jenom jednou. O konkrétních datech i programu budeme nejen své čtenáře včas informovat.

Do té doby pro vás chystáme nejrůznější soutěže, jak vyhrát naše předplatné či bohaté ceny (klání O nejoriginálnější tablo se již na stránky Večerníku vrátila), připravujeme kvízy, hádanky a především pak nový kabát i obsah nejčtenějších regionálních novin. Už příští pondělí u příležitosti výročí oficiálně prvního vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku (27. 5. 1997) se dozvíte první novinky, které budeme postupně odhalovat po celý rok až do 20. května 2023.

Nyní alespoň prvních pár slov. Někomu se může čtvrtstoletí zdát jako věčnost, ale naopak co to je pětadvacet roků života? Můžeme však veřejnost ujistit, že pro existenci Večerníku je to opravdu hodně. Za tu dobu se redakce zásluhou pilné a časově velice náročné práce dostala na úplný vrchol oblíbenosti a Večerník postupem let drtil jedno konkurenční médium za druhým. Vydrželi jsme i mnohé krize a přestáli i nedávné celospolečenské problémy v souvislosti s pandemií covid-19.

Večerník za 25 let svého působení na mediálním trhu vydal tisíce reportáží, rozhovorů, článků, stovky příloh a atraktivitu každého vydání už dlouhá léta zvyšuje televizní magazín. Jsem opravdu ze srdce hrdý na celý tým, který naše-vaše noviny vyrábí týden co týden prakticky sedm dnů a čtyřiadvacet hodin denně. Velké poděkování pak míří k těm, co Večerník, který zprvu vycházel v úterý navečer (vzpomínáte?), založili. Od té doby prošlo redakcí mnoho tváří, někdo se uchytil, jiný méně, někdo se obětoval, jiný ne, ale dohromady jsme v devětadevadesáti procentech případů byli vždy připraveni poskytnout vám ten nejlepší informační servis. A hodláme tak činit ještě minimálně dalších pětadvacet let. Držte nám palce a sledujte nás minimálně po celých příštích dvanáct měsíců. Nebudete litovat!