To působí podezřele. Minulé pondělí 16. května u základní školy v ulici E. Valenty v Prostějově byl viděn muž s bílou hůlkou, který chtěl po dětech, aby ho doprovodily ke keřům vymočit.

Podle svědectví jedenáctileté dívky údajný „slepec“ sledoval displej svého mobilu. Muž silnější postavy měl prý batoh na zádech a cyklistické brýle. Vedení školy o celé záležitosti ví a upozornilo na ni všechny své žáky, na policii však událost nahlášena nebyla. Zanedlouho se však objevilo svědectví, že stejný muž obcházel i další prostějovskou školu..

 

Tenhle příběh má pokračování. V polovině května byl u ZŠ E. Valenty v Prostějově viděn muž s bílou hůlkou, který chtěl po dívkách, aby ho doprovodily ke keřům vymočit, o čemž Večerník nedávno informoval. Dle svědectví jedenáctileté dívky údajný „slepec“ sledoval displej svého mobilu. Muž silnější postavy podle ní měl batoh na zádech a cyklistické brýle. Následně měl být spatřen také u další prostějovské školy. Nedávno k podobnému incidentu mělo dojít také u jednoho z rodinných domů v Konici.

Informace o pohybu nebezpečné osoby na Konicku se nejprve objevila na sociálních sítích poměrně malé skupiny Brodek u Konice a okolí. Jak se ukázalo, vše se zakládá na reálném základě. „Dle svědectví jednoho z našich rodičů se má jednat o údajně nevidomého člověka žádajícího dívky o poskytnutí pomoci,“ potvrdila ředitelka Základní školy v Brodku u Konice Kateřina Dostálová.

Večerník zajímalo, kde a kdy byl muž spatřen? „Bylo to koncem května u jednoho z rodinných domů v Konici. Následně jsme přistoupili k preventivnímu opatření a žáky poučili o možném nebezpečí,“ vysvětlila Kateřina Dostálová s tím, že dotyčný rodič se obrátil také na policii.

Navzdory tomu ředitelé dalších škol na Konicku o celé záležitosti neměli ani tušení. „Nic o tom nevím. Přitom by to nebyl první podobný případ. V minulosti se už několikrát stalo, že nám policisté o podobných věcech dávali vědět a my jsme to pak předávali dál našim žákům,“ reagovala na dotaz Večerníku Eva Obrusníková, ředitelka Základní školy a gymnázia města Konice.