To se nemělo stát! Třináctiletá dívka na jízdním kole v úterý 17. května dopoledne se dopustila obrovské chyby, když při průjezdu křižovatkou ulic Daliborka a Rejskova v Prostějově nedala přednost. Výsledkem byla srážka s osobním vozidlem Opel, které jelo po hlavní komunikaci. Střet si vyžádal zranění nezletilé dívenky, kterou sanitka okamžitě převezla do nemocnice.  

„Od úterního dopoledne 17. května se prostějovští dopravní policisté zabývají nehodou, která se stala na křižovatce ulic Daliborka, Rejskova a Šafaříkova a asistovala u ní i záchranná služba z důvodu zranění třináctileté nezletilé účastnice nehody,“ potvrdila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

A co se tedy v osudný okamžik stalo? Přestože je nehoda i nadále v šetření, vina je zřejmě na mladinké cyklistce. „Mladá slečna jela od ulice Daliborka a chtěla pokračovat v přímém směru, přitom ale přehlédla osobní vozidlo přijíždějící po hlavní silnici z levé strany a jela dál. Následoval střet s pravým bokem auta a pád na komunikaci. Řidič ihned zastavil a zjišťoval zranění malé cyklistky, která byla posléze převezena do nemocnice na vyšetření,“ popsala událost mluvčí krajské policie.

Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 3 000 korun. „Požití alkoholu bylo vyloučeno u obou účastníků nehody. Ta je nadále v šetření policistů dopravního inspektorátu,“ konstatovala Zajícová.