Tady už jim došla trpělivost. Mostkovice se staly jednou z prvních obcí v regionu, které se po vzoru Prostějova rozhodly zakázat noční parkování kamionů. Na odstavená nákladní auta si stěžuje řada místních, v obci mimo jiné komplikují dopravu. 

V dohledné době budou na příjezdových silnicích do Mostkovic umístěny značky upozorňující na zákaz stání vozidel nad 3,5 tuny na celém území obce v době od 20:00 do 6:00 hodin. „Přes noc nám tu pravidelně parkuje minimálně pět kamionů. Bývá to třeba přímo v centru obce u kostela či v Ohrozimské ulici,“ popsal Večerníku starosta Mostkovic Jaroslav Peška, který se v této souvislosti od místních setkával s řadou podnětů. „Každý provozovatel autodopravy by měl mít zaplacené parkoviště, kde může nechat svůj vůz stát. Tímto způsobem se snaží šetřit, místním lidem se to však nelíbí. Odstavené kamiony mnohdy překáží v provozu, navíc zbytečně navyšují provoz v obci,“ vysvětlil zákaz nočního stání Jaroslav Peška.

K podobnému kroku už v roce 2007 přikročil také Prostějov, učinil tak na základě stížností obyvatel třech desítek ulic, kde kamiony pravidelně parkovaly. Na dodržování zákazu od té doby dohlížejí prostějovští strážníci. Řidičům, kteří by jej porušovali, hrozí pokuta až do výše 2 000 korun.