Po dvou letech se prostějovský tenisový turnaj vrací k tradičnímu termínu ve druhém týdnu French Open. A po čtyřech letech se na scénu v pozici titulárního partnera vrací UniCredit Bank, společnost, která antukovému challengeru poskytla potřebné ekonomické zajištění.

„Jsem ráda, že se můžeme vrátit ke všem doprovodným akcím i k plným tribunám a že můžeme pozvat fanoušky,“ těší šéfku podniku Petru Černoškovou, která je v roli turnajové ředitelky už po čtyřiadvacáté. „Pochopitelně nás těší i návrat našeho dlouholetého partnera. Věřím, že si všichni společně užijeme parádní tenis,“ dodává Černošková.

V pondělí 30. května začne hlavní soutěž, v úterý by měl být nejnabitější program, jelikož začíná čtyřhra. Deblová soutěž vyvrcholí už v pátek 3. června, singlové finále je na programu v sobotu 4. června od 11:00 hodin. Na vítěze letošního ročníku, dotovaného částkou 90 280 eur, čeká 100 bodů do žebříčku ATP.

„Podařilo se nám udržet kategorii turnaje, což je hodně důležité především z pohledu bodů, o které se hraje. Přála bych si, aby co nejvíce bodů zůstalo doma, naši mladí hráči je potřebují k vylepšení svého postavení,“ poznamenala ředitelka UniCredit Czech Open.

Největší domácí turnaj je vždy středem pozornosti tenisových fanoušků. Je to jedinečná možnost vidět na vlastní oči české hráče, kteří jinak většinou po celou sezonu cestují po světě. A také mladé naděje, pro něž je challenger skvělou možností ukázat své pokroky. „Na všech kurtech je na co koukat hned od prvního hracího dne,“ tvrdí Černošková, kterou těší také zájem veřejnoprávní televize. „Závěrečné dny se budou vysílat v přímých přenosech, to je skvělé.“

 

22 uco partneri