Po zpackané první etapě rekonstrukce Vrahovické ulice zní toto jako balzám na duši všem motoristům. Druhá etapa, která byla původně v plánu už vloni na podzim, ovšem z různých příčin byla odložena na letošní jaro, skončí s předstihem. Úsek Vrahovické od křižovatky s Janáčkovou ulicí až po náměstí Padlých hrdinů bude otevřen pro běžný provoz už v pondělí 13. června, tedy o sedmnáct dní dřív, než bylo původně v plánu.

Mnozí Prostějované si zcela jistě všimli, že už během uplynulého týdne zdárně pokračovaly závěrečné práce na celém úseku. „V úterý 31. května se dokončila pokládka druhého podvalu a během středy a čtvrtka se položila finální vrstva asfaltobetonu. Počítáme s tím, že od pondělí 6. června se začne pokládat plastové vodorovné značení a následně dojde na celém úseku ke kontrole ze strany Dopravního inspektorátu Policie ČR. Bez ‚požehnání‘ dopravních policistů nemůžeme zrekonstruovaný úsek Vrahovické ulice otevřít. K tomu by mělo dojít možná už v neděli, ale s největší pravděpodobností až v pondělí 13. června v ranních hodinách,“ sdělil Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora statutárního města Prostějov.

Jak ovšem jedním dechem dodal, sice tak skončí jedno dopravní trápení, ovšem hned v uvedené pondělí začne trápení druhé. „Jakmile otevřeme Vrahovickou, dojde k celkové uzavírce Wolkerovy ulice. Natvrdo,“ potvrdil Rozehnal.