Náročný a dlouhý program mají před sebou prostějovští zastupitelé, kteří se ke svému předposlednímu zasedání v tomto volebním období sejdou v úterý 14. června v obřadní síni prostějovské radnice. Jednání začíná v 10.00 hodin a jako vždy bude přenášeno živě, na přímý přenos se občané mohou podívat prostřednictvím internetových stránek www.prostejov.eu. A právě zítra se mimo jiného dozvíme jména osobností, které obdrží prestižní Ceny města Prostějova za rok 2021.

Seznam držitelů Cen města Prostějova bude zastupitelstvo schvalovat hned po zahájení schůze, slavnostním slibu nového zastupitele z řad hnutí ANO 2011 a volbě nového člena kontrolního výboru. „Dalším významným bodem jednání bude schválení závěrečného účtu statutárního města Prostějova za rok 2021 a také účetní závěrky za loňský rok,“ připomněl důležitý bod schůze František Jura (ANO 2011), primátor statutárního města Prostějova.

Zastupitelé a zastupitelky se následně budou zabývat dotacemi, a to ať už přijatými, nebo naopak příspěvky města různým organizacím z oblasti kulturní, sociální či sportovní. „Čeká nás celá řada schvalovacích procesů ohledně rozpočtových opatření ke stavebním investicím města, například na městském hřbitově, na Husově náměstí, v Kolářových sadech a na mnoha dalších místech. Diskutovat budeme o různých školských záležitostech, majetkoprávních věcech a stálými body programu jednání zastupitelstva jsou už tradičně otázky okolo vývoje revitalizace jižní části centra Prostějova a rovněž vývoj jednání mezi městem a Správou železnic o osudu budovy místního nádraží,“ dodal prostějovský primátor.