Je to problém, který se v Prostějově objevuje velice často. Vždy při větších rekonstrukcích silnic. Stalo se to v případech generálních oprav v Olomoucké, Plumlovské i Brněnské ulici. Řeč je o zbytečně fungujících semaforech, které ještě víc brzdí dopravu v centru Prostějova. A stejně je tomu tak i dnes v případě rekonstrukce Wolkerovy ulice.  

„Proč musí být na křižovatce Wolkerova a Brněnská v provozu semafor, když jiná možnost než odbočení do nebo z Brněnské není možná? Tvoří se zde kolony a každý rozjezd zejména nákladních vozidel uvolňuje množství motorových spalin. Chtěl bych také vysvětlení, z jakého důvodu není možný průjezd Lidickou ulicí od křižovatky se Studentskou až na Wolkerovu, kde je bohužel jednosměrný provoz směrem od kostela. Je zbytečné objíždět Jezdeckou ulicí a komplikovat provoz na Dolní ulici,“ postěžoval si magistrátu Jiří Havelka z Prostějova.

„Semafor na křižovatce Wolkerova a Brněnská bude v nejbližší době zakryt nebo vyřazen z provozu,“ přiznal chybu Jan Vejmělek, vedoucí odboru dopravy prostějovského magistrátu. „Co se týká komunikace mezi ulicí Lidická a Wolkerova, zde byla stanovena objízdná trasa pro městskou autobusovou dopravu a příměstskou autobusovou dopravu. Nebylo by tedy vhodné vzhledem k vytíženosti této objízdné trasy na této komunikaci zrušit jednosměrný provoz,“ vysvětlil druhý bod stížnosti občana Vejmělek.