V souvislosti se začátkem letních prázdnin proběhla od čtvrtka 30. června do soboty 1. července na celém území Olomouckého kraje celorepubliková dopravně bezpečnostní akce pod názvem ,,Začátek letních prázdnin.“

Policisté z dopravní a pořádkové služby dohlíželi v našem kraji na bezpečný a plynulý provoz na silnicích. Zaměřili se převážně na kontrolu dodržování předepsané rychlosti, na správný způsob jízdy, nato zdali řidiči neřídí pod vlivem alkoholu, ale i také na technický stav vozidel. „Do akce bylo v rámci kraje nasazeno téměř 170 policistů, kteří během dvou dnů zkontrolovali bezmála 2 250 vozidel. Policisté zjistili 367 dopravních přestupků, z nichž necelých 50 oznámili příslušnému správnímu orgánu. Většinu případů však vyřídili blokovými pokutami, za které uložili celkem zhruba 130 tisíc korun. Nejčastěji policisté řešili nedodržení nejvyšší dovolené rychlosti, kterou překročilo 76 řidičů a dále u 61 vozidel jejich nevyhovující technický stav. V pořadí třetím nejčastějším přestupkem bylo nepoužití bezpečnostních pásů. Za zmínku stojí i alkohol za volantem, který policisté zjistili u osmnácti řidičů, ve všech těchto případech řešeno v přestupkové rovině,“ informovala Petra Vaňharová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Upozorňujeme řidiče, že v obdobných dopravně bezpečnostních akcích budeme pokračovat i v nadcházejících dnech a týdnech,“ dodala s výstrahou mluvčí krajské policie Petra Vaňharová.