Čtyři hasičské jednotky likvidovaly v sobotu ráno požár na balkóně ve třetím patře panelového domu v Moravské ulici v Prostějově.

Jak se později ukázalo, oheň pronikl z balkónu i do bytu a způsobil obrovskou škodu, která je v první fázi odhadnuta na jeden milion korun.

Hustý dým valící se z balkónu paneláku nevěstil v sobotu 9. července nic dobrého. „Profesionální jednotka hasičů z Prostějova a dobrovolní hasiči z Vrahovic, Žešova a Krasic vyjížděli k požáru balkónu, odkud se oheň rozšířil i do bytu. Jednotky provedly uhašení požáru, evakuaci osob z panelového domu a nucené odvětrání pomocí přetlakové ventilace,“ uvedl Radek Buryánek, tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

Vyšetřovatelé během víkendu ještě neznali přesnou příčinu požáru. „V tuto chvíli můžeme pouze uvést, že hmotná škoda se odhaduje na zhruba jeden milion korun,“ dodal mluvčí krajských hasičů Radek Buryánek. „V tom bytě v době požáru nikdo nebyl, mladí manželé odjeli na chatu,“ prozradila Večerníku jedna ze sousedek.