Co je to za člověka?! Sedmdesátiletý řidič Fordu srazil minulé pondělí odpoledne na přechodu pro chodce ženu, která po bílé zebře přecházela směrem ke Smetanovým sadům. Senior sice na chvíli zastavil a vydal se směrem ke zraněné chodkyni. Pak si to ale rozmyslel, vrátil se k autu a ujel! Policisté se za ním honili až na Olomoucko, kde ho zadrželi. Proč postarší muž od nehody, kterou způsobil, odjel? Policistům důvod sdělil, a ten byl hodně podivný. To prostě nevymyslíte!

V pondělí 25. července v odpoledních hodinách byla nahlášena v ulici Vápenice v Prostějově dopravní nehoda. „Řidič v seniorském věku jel s vozidlem značky Ford uvedenou ulicí směrem na ulici Olomouckou. Před ním v tu dobu jelo osobní auto, které zastavilo před přechodem pro chodce, aby čtyřicetiletá chodkyně mohla bezpečně přejít na druhou stranu ke Smetanovým sadům. Po zastavení automobilu chodkyně vstoupila na přechod a přibližně v jeho polovině se rozeběhla. Řidič Fordu ale za prvním vozem nezastavil, objel ho zprava po vodorovném značení a najel na přechod, kde levou stranou auta ženu srazil. Po pádu na zem se chodkyně zvedla a přešla na chodník, kde jí první pomoc poskytli svědci nehody a přivolali záchrannou službu,“ popsala nehodu Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje. 

 

Viník nehody se zachoval naprosto nepochopitelně. „Řidič Fordu po kolizi zastavil asi padesát metrů za místem střetu, vystoupil a šel směrem ke sražené chodkyni. Po chvíli si to ale sedmdesátník rozmyslel, otočil se, sedl do auta a z místa odjel. Do necelé hodiny byl však vypátrán a zastaven hlídkou policie na Olomoucku. Hájil se tím, že o nehodě ví, ale vezl vnoučata a neměl čas! Proto z místa odjel,“ uvedla k výpovědi viníka události Miluše Zajícová.

S oběma účastníky nehody byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. U řidiče byl rovněž proveden orientační test na drogy se stejným výsledkem. Hmotná škoda byla předběžně stanovena ve výši patnáct tisíc korun. „Nehoda je nadále v šetření policistů z dopravního inspektorátu,“ dodala mluvčí krajských policistů. Městská policie Prostějov přispěla výrazným způsobem k dopadení pachatele dopravní nehody, který při zakázaném předjíždění jiného vozidla zprava srazil na Vápenici chodkyni na přechodu a ujel.

„V odpoledních hodinách zjistila autohlídka městské policie dopravní nehodu se zraněním chodkyně v centru města v ulici Vápenice. Na místo strážníci přivolali záchrannou zdravotnickou službu a Policii ČR. Díky kamerovému dohlížecímu systému se pak podařilo zachytit průběh celé nehody i jeho újezd. Záznam a veškeré informace o vozidle byly předány Policii ČR k dalšímu šetření, načež zanedlouho byl viník zadržen na území města Olomouce,“ uvedla Tereza Greplová, Vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov.