Během uplynulého roku zde proběhla první etapa rekonstrukce silniční komunikace. Ještě letos se na tomto místě objeví stavební dělníci znovu. Prostějovský magistrát se totiž rozhodl ke generální rekonstrukci chodníků ve Vrahovické ulici. A to v celém úseku na severní straně ulice od mostu přes Hloučelu po další most přes Romži. A bude to stát další miliony korun!

Radní na svém úterním jednání schválili zahájení zadávacího řízení podlimitní veřejné zakázky na stavební práce v rámci první etapy oprav chodníků ve Vrahovicích. Jak Večerníku na středeční tiskové konferenci rady města potvrdil primátor František Jura, konkrétně se bude jednat o rekonstrukci chodníků a vjezdů po severní straně ulice, tedy od mostu přes řeku Hloučelu po most přes Romži. Projekt o celkové délce chodníků 689 metrů má pět úseků.

„První část v délce 232 metrů zahrnuje úsek ulice Vrahovické mezi křižovatkami s ulicemi Tovární a Smetanova. Půjde o kompletní vybourání všech stávajících konstrukcí chodníků. Nové kryty chodníků jsou navrženy z betonové zámkové dlažby, vjezdy mimo chodník z betonové zatravňovací dlažby. Dojde i k rekonstrukci veškerých prvků odvodnění. Na křížení s komunikací ulice Smetanova je navrženo místo pro přecházení chodců,“ vysvětlil budoucí práce první muž radnice primátor František Jura (ANO 2011).

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky v rámci prvního úseku je 4,57 milionu korun, celkově by měly všechny přijít na 11,72 milionu. „Požadovaná doba dokončení prvního úseku je nejpozději do 30. listopadu 2022 s předpokladem zahájení prací do 15. září letošního roku. Nabídky budou hodnoceny na základě ekonomické výhodnosti,“ prozradil Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora pro stavební investice s tím, že tato akce bude financována výhradně z prostředků magistrátu.