Dosti otravná „legrace“. Tak by se dalo asi nejvýstižněji charakterizovat lumpárnu některých dětí, kteří pobíhají po vesnici a zvoní lidem na zvonky. Právě to se v těchto dnech řeší v Brodku u Konice.

Na jedné straně se pomalu vytrácející „tradice“ a oblíbená adrenalinová „zábava“ některých dětí. Na druhé straně nešvar, který dokáže pořádně nadzvednout zejména matky na rodičovské dovolené. Zvonění na cizí zvonky a následný útěk býval vždy odvěkou aktivitou všech zlobivých dětí. Právě s ní se o letních prázdninách musí potýkat řada obyvatel z Brodku u Konice.

„Také se nám to stalo. Je to hodně nepříjemné hlavně v noci, když člověk chce spát a ještě má malé děti,“ potvrdila na sociálních sítích například Andrea S. Jiní z místních byli k tomuto způsobu trávení volného času malých „otravů“ celkem smířliví. „Aspoň v Brodku je svět ještě normální a děti tu běhají po venku a normálně zlobí,“ vyjádřil pochopení Petr H. Tím však u mnohých narazil. „Pokud vám v deset hodin v noci začne někdo vyzvánět na zvonek a vzbudí vaše dítě, tak to rozhodně příjemné není,“ uzavřela rázně diskusi Dobromila C.

Obec ani policie zatím tyto případy nemají nahlášeny, tudíž ani nic nešetří.