Konflikty patří k životu. Mohou být jeho potřebným kořením, ale mohou také vést do slepých uliček, z nichž není návratu. Přesně tam se ocitl manželský pár z Prostějova, který se sešel minulé úterý u prostějovského soudu. Muž zde byl obžalován z toho, že své manželce dal facku, následkem čehož ona upadla a zlomila si kotník. On sám však popíral, že by se něčeho takového dopustil, a naopak upozorňoval na povahu a činy své manželky. Přestože byl Večerník vykázán ze soudní síně, jelikož líčení se konalo bez účasti veřejnosti, základní informace o případu i z průběhu jednání se nám podařilo získat.

Ke konfliktu mezi oběma manžely mělo dojít v jejich domě ve Vrahovicích už loni v lednu. Vzhledem ke zranění ženy i tomu, že na noze musela nosit nejprve sádru a pak i ortézu, skončilo vše u trestního soudu.  V případě odsouzení by obžalovaný musel mimo jiné také zaplatit zdravotní pojišťovně 65 000 korun za léčení své partnerky. Dle obžaloby také jeho manželka kvůli zranění nohy skončila na více jak tři měsíce v pracovní neschopnosti. Proto jej žaluje o dalších 30 000 korun, o něž by měla vyšší příjmy ze zaměstnání. 

Ale to není vše. Žena si rovněž přibrala advokátku a požaduje ještě 128 000 korun bolestného. Přitom se opírá o odborné vyjádření lékaře, který v minulosti patřil mezi soudní znalce, nyní však již toto oprávnění nemá.

Jak se velice brzy ukázalo, obě strany vidí celou záležitost radikálně jinak. „Ničeho jsem se nedopustil, takže uzavření jakékoliv dohody nepřipadá v úvahu,“ reagoval obžalovaný muž na návrh státní zástupkyně uzavřít dohodu o vině a trestu.

Z tohoto důvodu muselo být v celé věci vedeno dosti podrobné dokazování. Vzhledem k tomu, že za vším stály dlouhodobé rodinné spory i skutečnosti, že světlo do sporu svých rodičů musely vnést předvolané děti, byla veřejnost z dalšího průběhu hlavního líčení vyloučena.

Rozsudek nakonec ani po celodenním maratónu nepadl, hlavní líčení bylo odročeno na polovinu září.