Nebývalý zájem vzbudil text Večerníku o Báře Maťovčíkové z března letošního roku. Pohledná sportovkyně a milovnice přírody po maturitě a studiích na olomoucké univerzitě odešla pracovat do Prahy. Celý život jí přede dvěma roky naruby převrátila rakovina mozku…

Zhoubná nemoc dnes devětadvacetileté slečně zcela změnila její vzhled, nedokázala však zlomit její duši neskutečné bojovnice. Na Bářinu podporu byla vyhlášena sbírka, koncem školního roku se ji rozhodlo podpořit i Gymnázium Jiřího Wolkera, kde před lety maturovala. 

Osud mladé dámy náhle a zcela zásadně změnila událost z 2. května 2020. „V noci jsem se vzbudila s tím, že jsem nemohla polykat ani mluvit, přivolaná záchranka mě odvezla do nemocnice.  Vzhledem k závažným projevům jsem ještě v noci absolvovala CT mozku, kde byl diagnostikován útvar, který byl na následné magnetické rezonanci vyhodnocen jako nádor mozku,“ popsala už dříve pro Večerník sama Barbora.

Se zákeřnou nemocí se od té doby statečně bije, přestože kvůli změně vzhledu ji na ulici někdy nepoznávají ani její známí. Naopak Bářin instagramový profil sleduje více než 85 tisíc uživatelů této sociální sítě. Nedávno na její podporu uspořádalo akci i „domovské“ Gymnázium Jiřího Wolkera. Její název byl „GJW for Barča – procházka školou“. Tímto způsobem se podařilo podpořit dobročinnou sbírku v její prospěch. I díky ní se našli další lidé, kteří přispěli na Bářin transparentní účet. Na něm se sešlo už více jak 1,5 milionu korun. Tyto peníze by jednou měly pomoci k tomu, aby si Bára po svém vyléčení mohla splnit sen a rozjet vlastní cukrárnu.

 

JAK PŘISPĚT?

Majitel transparentního účtu: Maťovčíková, Barbora

Adresa banky: Fio banka, a.s., V Celnici 1028/10, 117 21 Praha 1

Číslo účtu: 2602058102/2010

IBAN: CZ79 2010 0000 0026 0205 8102

BIC: FIOBCZPPXXX