To se hned tak nevidí! V nevábných spodkách s kalhotami staženými ke kotníkům popocházel či posedával uplynulý pátek v Tylově ulici podnapilý šestapadesátiletý muž. Občany, kteří procházeli kolem něj, častoval vulgárními nadávkami a sprostě urážel. A velmi nevybíravými slovy se pustil i do policistů, kteří ho přijeli umravnit.

„V pátek 12. srpna jsme vyjížděli na oznámení do prostějovské ulice Tylova, kde se měl nacházet opilý muž a pokřikovat na kolemjdoucí. Po příjezdu policejní hlídky na msto tam skutečně seděl chlapík jen ve spodním prádle a s kalhoty staženými u kotníků. Vzhledem k tomu, že na výzvy opakovaně nereagoval, skončil v poutech,“ popsala událost poblíž centra města Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje a dodala: „Muž byl přitom tak opilý, že nebyl schopen ani dechové zkoušky.“

Tu se podařilo zrealizovat až na protialkoholní záchytné stanici v Olomouci, kam policisté chlapíka odvezli. Lékaři mu naměřili 3,66 promile alkoholu v krvi! Až muž dokonale vystřízliví, pokud v jeho životě takové chvíle existují, čeká ho přestupkové řízení a nemalá pokuta. „Jeho jednání bylo kvalifikováno jako přestupek proti veřejnému pořádku,“ potvrdila Zajícová.