Dopravní nehodu, od níž odjel řidič, vyšetřují od 11. srpna prostějovští policisté. Na kruhové křižovatce ulic Anenská, Krasická, V Polích a Drozdovická muž srazil cyklistu a i když zákon praví, že v takovém případě musí viník zastavit, přesvědčit se, v jakém stavu zraněný či zraněná je, načež v případě potřeby zavolat pomoc, tak se tentokrát ale nestalo. Policie proto nyní po nezodpovědném chlapíkovi intenzivně pátrá.

K nehodě došlo uplynulý čtvrtek o půl jedné ráno. „Doposud neznámý řidič v nezjištěném vozidle jel pravděpodobně po ulici Krasická směrem ke kruhovému objezdu. Při jízdě po něm srazil čtyřiapadesátiletého cyklistu, který jel ve směru od ulice Anenská na Drozdovice, a způsobil mu těžké zranění,“ popsala nehodu Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Muž se však o sraženého cyklistu nepostaral. „Po nehodě nezastavil a dál pokračoval v jízdě, aniž by poškozenému poskytl první pomoc,“ kroutila hlavou Zajícová s tím, že řidiči neposkytnutím pomoci zraněnému vznikly nemalé problémy. Hrozí mu totiž až pět let vězení! „Na základě těchto skutečností jsme zahájili úkony trestního řízení pro dva trestné činy ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za které dle trestního zákoníku hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“ potvrdila tisková mluvčí krajských policistů.

Hmotná škoda celé události byla předběžně stanovena na 5 000 korun. Po neznámém šoférovi zatím policie pátrá. A vyzývá veřejnost, aby jí v hledání pomohla. „Vzhledem k okolnostem nehody žádáme svědky, kteří by mohli poskytnout informace vedoucí ke zjištění totožnosti řidiče i vozidla a následnému objasnění této závažné nehody, aby nás kontaktovali na bezplatné lince 158,“ vzkazuje přes média Miluše Zajícová.