Tady se to pořádně pohnulo! Drtivá většina trosek domu Radka B. z Olšan, který byl zdemolován po výbuch plynu z pondělí 18. července, už je odklizena. Stalo se tak díky aktivitě místních hasičů i vedení zdejší radnice.

Uplynulé pondělí 15. srpna bylo v Olšanech u Prostějova pořádně rušno. Pracovalo se na dalším odklízení trosek domu, který byl vymazán z povrchu zemského po výbuchu, jaký nejen tato obec v prostějovském region ještě nezažila. Snad nikdo přitom nepochybuje, že jeho strůjcem byl samotný zadlužený majitel nemovitosti, který nakonec v troskách nalezl smrt.

„Chtěl bych touto cestou poděkovat místním hasičům a také vedení obce v čele se starostou a místostarostou za to, že došlo k odklizení drtivé většiny zbylých trosek. To umožnilo, abychom mohli pokračovat na rekonstrukci sousedního silně poškozeného domu, který patří mému vnukovi,“ vzkázal prostřednictvím Večerníku Jindřich Matějka, který dle svých slov probíhající stavební práce koordinuje. „Už v pondělí dvaadvacátého se konečně budeme moci pustit do klíčové opravy štítové zdi, která přiléhala ke zbořenému domu,“ pochvaloval si Matějka.