Srážku automobilu a dálničních svodidel vyšetřují od předminulé soboty policisté z dálničního oddělení v Kocourovci. Ti zjišťují řidiče, který se svým vozidlem měl ohrozit a následně natlačit jiný automobil do svodidel.

K nehodě došlo 13. srpna o půl páté odpoledne na 33. kilometru dálnice D46 ve směru z Prostějova na Olomouc. „Řidiče vozidla BMW měl z levé strany ohrozit řidič nezjištěného vozidla, pravděpodobně zahraniční tmavé SUV, který přejížděl z levého jízdního pruhu do pravého,“ uvedl Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Výsledkem tohoto manévru byla nehoda. „Aby řidič vozidla BMW zabránil střetu, strhl řízení vpravo, kde mírně narazil do ocelových svodidel. Ke srážce vozidel nedošlo. Majitel poškozeného vozidla odhadl škodu na sto padesát tisíc korun,“ přidal mluvčí.

Policie v souvislosti s nehodou hledá svědky, kteří by přispěli k objasnění nehody i totožnosti řidiče. Mohou se obracet na dálniční oddělení Kocourovec prostřednictvím telefonního čísla 974 762 751 nebo e-mailové adresy Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..