Štíhlý, elegantní muž s lehce prošedivělými vlasy a brýlemi. Michal Zatloukal ze Šternberka na první pohled působil veskrze seriózním dojmem. Další body mu zejména u žen přidávalo dobře padnoucí oblečení, luxusní vůz, řeči o podnikání i časté dovolené v zahraničí. Ve skutečnosti se však jednalo o protřelého podvodníka. Ač měl na krku 18 exekucí a trestní stíhání za jeden a půl milionový podvod na celkem 12 lidech, přesto balamutil ženy dál. I proto minulé úterý 16. srpna skončil před prostějovským soudem. A Večerník byl u toho! 

Padesátiletý Michal Zatloukal se podle jedné ze svých obětí narodil ve Šternberku jako Michal Krahulec, přejmenovat se nechal po svém propuštění z basy. Své četné podvody prováděl po celé Moravě, nevyhýbal se však ani Prostějovsku. Uplynulý týden byl souzen pro podvody na čtyřech ženách, od nichž vymámil celkem 495 000 korun. Obvykle vybíral zálohy na auta, které slíbil dodat. Vozů ani peněz se však už žádná z nich nedočkala.

„Seznámila mě s ním moje dcera. Byl to přítel její kamarádky. Chodil elegantně oblékaný, jezdil v drahém voze a říkal, že podniká. Jednou za mnou přišel s tím, že nutně potřebuje půjčit peníze. Sepsali jsme tedy smlouvu a předala jsem mu peníze, které jsem si šetřila na nákup bytu,“ popsala jedna z celé řady napálených žen.

Následně podvodník odjel se svojí partnerkou hned třikrát na dovolenou do Chorvatska. V té době mu však už na svobodě zbývalo jen několik málo týdnů. Loni v červnu byl totiž obžalován u prostějovského soudu za podvody na 12 lidech ve výši půldruhého milionu korun! 

O jeho případu Večerník informoval, což u některých z obětí přispělo k bohužel pozdnímu „prozření“. „Přečetla jsem si článek v novinách, kde byl obžalovaný přesně popsán. Hned jsem se vydala na policii. Poté jsem se psychicky sesypala,“ přidala štíhlá dáma, u níž je téměř jisté, že navzdory řádně sepsané smlouvě o úvěru své peníze už nikdy neuvidí. Zatloukal má totiž na krku 18 exekucí v řádu několika milionů korun. „Přesto za ním jeho přítelkyně stále dojíždí do vězení a věří, že se vše v dobré obrátí,“ povzdechla si svědkyně po skončení hlavního líčení.

Aktuálně je tedy Michal Zatloukal za mřížemi, z níž poslal svým obětem omluvné dopisy s tím, že po svém propuštění chce vše dát do pořádku. Vlastního hlavního líčení se však na svoji žádost vůbec nezúčastnil.

Rozsudek v této věci zatím nepadl, hlavní líčení muselo být odročeno kvůli předvolání dalších svědků. Rovněž se čeká na to, až se předchozí rozsudek stane pravomocným.