Krajští radní schválili další investice do škol v Olomouckém kraji. Někde se zaměří na obnovu budov, jinde zase použijí peníze na lepší vybavení.

Například střední škola v Hanácké ulici v Šumperku dostane prostředky na rekonstrukci stropu, ve šternberské základní škole finance využijí na opravu vjezdu a Střední škola logistiky a chemie v Olomouci se může těšit na nové vstupní schodiště.

„Jde o schválený plán oprav a investic našich příspěvkových organizací. Některé mimořádné výdaje pokryjí rezervní fondy škol,“ řekl Aleš Jakubec, radní Olomouckého kraje pro oblast školství.

V Jeseníku peníze poputují na novou střechu dětského domova. Kvalitu výuky v hranické střední průmyslové škole pak podstatně pozvedne plamenový fotometr. „Jde o spektrální přístroj, s jehož pomocí lze určit množství látky v roztoku na základě intenzity zbarvení plamene,“ vysvětlila Iva Ullrichová, která v Hranicích vyučuje právě chemii.

„Na plánu investic spolupracujeme přímo se školami, protože samy nejlépe vědí, co je potřeba pořídit nebo opravit. Tento postup se velmi osvědčil,“ dodal radní Jakubec.