Srážku automobilu a dvou chodců šetří po uplynulé středě prostějovští policisté. K havárii došlo dopoledne na křižovatce Palackého ulice a Žižkova náměstí. Na přechodu pro chodce řidič důchodového věku srazil dva lidi, kteří následně museli být ošetřeni. Incidentu navíc předcházela hádka šoféra s jezdcem na elektrokoloběžce...

Policisté z Prostějova v těchto dnech zjišťují všechny okolnosti srážky dvou lidí s automobilem značky Dodge. „Ten řídil senior, jenž podle dosavadního šetření mířil ze Žižkova náměstí na Palackého ulici. Při jízdě ale došlo mezi ním a mužem projíždějícím na elektrokoloběžce ke slovní rozepři a během toho řidič zastavil před přechodem pro chodce a cyklisty. V průběhu výměny názorů ale došlo ke změně na semaforu, kdy chodci a cyklisté měli zelenou. Řidič se rozjel v době, kdy na přejezdu již byli dva mladí cyklisté, které srazil,“ popsala celou událost Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Olomouckého kraje.

Oba chodci, muž i žena, po nárazu skončili na zemi. „Museli být ošetřeni a následně i převezeni do nemocnice přivolanou záchrannou službou,“ prozradila Zajícová s tím, že dechové zkoušky u všech aktérů nehody byly negativní, přičemž vznikla hmotná škoda 23 000 korun. „Nehoda je nadále v šetření,“ dodala tisková mluvčí krajské policie.